Fem overraskende forårsblomstrer

Blomstrende planter er altid velkomne, men især om foråret. Ikke kun fordi det giver din have duft, farve og munterhed. Efter vinteren tæller hver indfødt blomst som føde for insekter som bier. Vi fremhæver fem overraskende forårsblomster, som du kan nyde i din have.

1. Specialpærer
Krokus, påskeliljer og tulipaner gør sig altid godt som forårsblomstre. Der er dog flere overraskende blomsterløg, for eksempel Iris. Disse løg producerer smukke lilla blomster. Ikke alle iris er hårdføre, og løgene er nogle gange påvirket af fugt eller af vandmus. Læg dem derfor i en stor gryde, der dræner godt. Stil en fin krukke ved hoveddøren, på altanen eller på din terrasse.

iris i en gryde
2. Stauder: Lungeurt og Cyclamen
Stauder, der blomstrer tidligt? Variation nok. Overvej cyclamen. Det fungerer ikke bare godt derhjemme. Sorten Cyclamen coum er en tidlig blomstrende. Der er mange sorter med hvide, lyserøde og lilla blomster.

Lungeurt er en meget stærk plante, der ikke er særlig mærkbar, undtagen i det tidlige forår. Så er det ikke kun de prikkede blade på disse stauder, der er de første over jorden. De blå, lyserøde og lilla blomster vil også dukke op i din have. Fordi denne staude er hjemmehørende, kan bier finde føde der. Der er også smukke sorter, såsom Pulmonaria rubra, med klare røde blomster.

3. Tidlig blomstrende klematis
Der er mange typer af Bos-vin eller Clematis. En overraskende sort er Clematis armandii. Den blomstrer med hvide, stjerneformede blomster. De dufter vidunderligt, blomstrer med mange blomster og forsyner din have med smukke hvide blomster allerede i april.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Have

Havetips til marts måned

Marts er en typisk overgangsmåned mellem vinter og forår. Pilekagler blomstrer, og bunddække som akonit, periwinkle og celandine blomstrer allerede for at annoncere mere skønhed i din have. Der er masser at lave denne måned, så få redskaberne ud af skuret igen. Vedligeholdelse af græsplæne Marts er tiden til at tage fat på din græsplæne […]

Read More
Have

Forsåning i potter, sådan gør man

Fra marts er solen stærk nok til at så, men det er stadig for koldt udenfor. Løsningen er forsåning i potter derhjemme eller i drivhuset. På denne måde får du et forspring på vækstsæsonen. Hvornår skal man så? Januar og februar er allerede gode måneder til at så frø, som spirer ved 10 grader. Såsom […]

Read More