Havetips til marts måned

Marts er en typisk overgangsmåned mellem vinter og forår. Pilekagler blomstrer, og bunddække som akonit, periwinkle og celandine blomstrer allerede for at annoncere mere skønhed i din have. Der er masser at lave denne måned, så få redskaberne ud af skuret igen.

Vedligeholdelse af græsplæne
Marts er tiden til at tage fat på din græsplæne igen efter vinterhvilen. Vertikulation er nødvendig for at fjerne gamle græsklumper, mos og andet materiale og for at skabe en luftig græstørv. På denne måde vokser det nye græs bedre. Brug en speciel rive til dette. Med en lille græsstribe kan du også bruge en almindelig rive.

Kalk din græsplæne med få års mellemrum. Hvis du vil være præcis, så mål pH først. Der er strimler til salg, som måler surhedsgraden. Med kalkning forbedrer du optagelsen af ​​gødning ved din græsplæne. Skal du kalke, så gød et par uger senere. Vær opmærksom på, hvilken lime du køber. Der er kalk, som der udgraves bjerge for, men der er mange miljøvenlige alternativer, som for eksempel er et biprodukt af blødgøringen af ​​vores drikkevand.

Endelig kan du nu også overså: skaldede pletter vokser hurtigt ud igen, hvis du sår dem med græsfrø i marts. Placer pinde med et bånd i græsset, for duer og andre fugle elsker dem også.

Plænegødning bedst
kalkning med en spreder
beskæring
Beskær de døde grene af planter, der har fået frostskader. Nu er det også tid til at beskære roser, ellers forstyrrer du deres vækst. Beskær klatreroser betragteligt tilbage, buskroser kan beskæres i form.

Kornel og pil kan beskæres helt ned til jorden. Disse planter vokser hurtigt og er stærke. Du kan også binde dem i en højde, du kan lide.

Træer har sikkert allerede tabt nogle grene i forårsstormen. Se om kvistene under dit træ kommer fra en svag eller død hovedgren. Fjern dødt eller svagt træ eller fjern hovedgrene, hvis der er for mange for tæt på hinanden.

Beskær vinterjasmin godt efter blomstring, du kan også beskære hortensia nu, men hold det begrænset.


Mange planter kan nu sås. Et godt tip er at så Coleus. Denne nældelignende plante har smukke brogede blade i lilla og grønne nuancer og forskellige mønstre. Så indendørs i løs pottejord. Efter tre uger dukker der sarte planter op, som du kan plante i din kant i starten af ​​juni. Farven og strukturen skaber en eksotisk atmosfære i din border denne sommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Have

Fem overraskende forårsblomstrer

Blomstrende planter er altid velkomne, men især om foråret. Ikke kun fordi det giver din have duft, farve og munterhed. Efter vinteren tæller hver indfødt blomst som føde for insekter som bier. Vi fremhæver fem overraskende forårsblomster, som du kan nyde i din have. 1. Specialpærer Krokus, påskeliljer og tulipaner gør sig altid godt som […]

Read More
Have

Forsåning i potter, sådan gør man

Fra marts er solen stærk nok til at så, men det er stadig for koldt udenfor. Løsningen er forsåning i potter derhjemme eller i drivhuset. På denne måde får du et forspring på vækstsæsonen. Hvornår skal man så? Januar og februar er allerede gode måneder til at så frø, som spirer ved 10 grader. Såsom […]

Read More