Forsåning i potter, sådan gør man

Fra marts er solen stærk nok til at så, men det er stadig for koldt udenfor. Løsningen er forsåning i potter derhjemme eller i drivhuset. På denne måde får du et forspring på vækstsæsonen.

Hvornår skal man så?
Januar og februar er allerede gode måneder til at så frø, som spirer ved 10 grader. Såsom gulerødder, endivie, spinat, salat, radiser, karse, rucola, bønner og ærter. Det er bedst at så rucola og gulerødder udenfor, endive og salat sås bedst indendørs til senere brug i køkkenhaven.

Februar er et godt tidspunkt for auberginer og peberfrugter. I marts kan du forså de fleste planter til haven derhjemme. Forsåning af stangbønner og forsåning af tomater udføres i slutningen af ​​marts. Begge frø kræver en høj temperatur på 20 til 25 grader Celsius. Sørg derfor for at have et varmt sted foran vinduet. Den nemme køkkenhave lærer dig forskellige metoder til såning.

Nogle planter sår man af en anden grund. For eksempel er stokroser forsået bag glas i november, så de blomstrer udendørs det første forår i stedet for sent på sæsonen eller året efter. Afrikanske morgenfruer kan forsåes hele året rundt. Grunden til at du sår disse er, at du kan sætte flotte stærke planter i din køkkenhave mellem grøntsagerne. De holder nematoderne væk fra dine grøntsager.

Lys, varme og rum
Forsåning er ikke så svært, men der er et par ting at huske på. Giv tilstrækkeligt lys, men ingen skarp sol. Varmen er god, men den må ikke blive for varm. Giv dine planter plads til at vokse og så ikke for tæt sammen. På denne måde vokser frøene til stærke planter. Er lyset for skarpt, for meget varme eller for lidt plads, får du slappe, hængende planter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Have

Fem overraskende forårsblomstrer

Blomstrende planter er altid velkomne, men især om foråret. Ikke kun fordi det giver din have duft, farve og munterhed. Efter vinteren tæller hver indfødt blomst som føde for insekter som bier. Vi fremhæver fem overraskende forårsblomster, som du kan nyde i din have. 1. Specialpærer Krokus, påskeliljer og tulipaner gør sig altid godt som […]

Read More
Have

Havetips til marts måned

Marts er en typisk overgangsmåned mellem vinter og forår. Pilekagler blomstrer, og bunddække som akonit, periwinkle og celandine blomstrer allerede for at annoncere mere skønhed i din have. Der er masser at lave denne måned, så få redskaberne ud af skuret igen. Vedligeholdelse af græsplæne Marts er tiden til at tage fat på din græsplæne […]

Read More